Posts

Mas Ermieyati…antara kejayaan, cabaran dan cemuhan

Image

Puteri UMNO Sambut Baik 2018 Tahun Memperkasa Wanita, Tepat Pada Masanya – Mas Ermieyati

Image
KUALA LUMPUR, 2 Nov – Bajet 2018 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dianggap sebagai satu pengiktirafan yang cukup besar kerajaan terhadap wanita di negara ini apabila diumumkan tahun 2018 adalah tahun memperkasa wanita. Dengan pelbagai pengumuman termasuklah syarat sekurang-kurangnya 30 peratus wanita dalam keahlian lembaga pengarah syarikat milik kerajaan (GLC) dan syarikat pelaburan milik kerajaan (GLIC), ianya menunjukkan komitmen sebenar kerajaan dalam agenda memperkasa wanita dan bukannya sekadar retorik semata-mata. Bagi Ketua Puteri UMNO Malaysia, Datuk Mas Ermieyati Samsudin menganggap penekanan Datuk Seri Najib itu secara jelas memperlihatkan komitmen kerajaan dalam usaha meningkatkan lagi kualiti hidup serta pembangunan ekonomi untuk golongan tersebut.

Tiada Dana Awam

Image
Lawatan kerja YAB Perdana Menteri Dato' Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak ke Arab Saudi adalah atas jemputan Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud.

Jemaah UMRAH perlu ambil langkah elak penyakit berjangkit - Mas Ermieyati Samsudin-

Image

Kenapa #Azalea2018?

Image
*Kenapa melancarkan Sahabat Puteri BN?* Sepertimana yang kita sedia maklum, di dalam Barisan Nasional tidak diwujudkan Puteri BN. Dan baru2 ini bagi kesiapsiagaan menuju PRU14, YAB PM telah merasmikan portal BN di PWTC. Sehubungan dengan itu, bagi memperlihatkan kesepakatan dan kerjasama erat bukan sahaja di antara Puteri UMNO dan puteri parti2 komponen tetapi juga bersama NGO's, pelajar2 dan wanita2 muda lain di luar sana di dalam memberikan sokongan buat Barisan Nasional.
YBhg Datin Seri Rosmah Mansor rasmi Spa Bergerak

Image
Kuala Lumpur: Isteri Perdana Menteri, YBhg Datin Seri Romsah Mansor telah menyempurnakan Majlis Pelancaran Puteri Mobil Spa bertempat di Laman Puteri, PWTC bersempena dengan Persidangan Agung UMNO 2017.